keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Valkosipuli-aura etanat

Pari kuukautta sitten hyvä ystäväni sai minut ylipuhuttua tilaamaan etanat yhdessä Tamperelaisessa ravintolassa. Tämän kerran jälkeen olen jo monta kertaa sanonut, että haluan kokeilla tehdä etanoita myös itse. Tänä aamuna lähdin selailemaan eri ruokablogien etanaohjeita ja tulin siihen tulokseen, että haluan kokeilla niitä heti jo tänään. Ei siis auttanut muu kuin lähteä metsästämään meille etanapannuja. Ensimmäiset etanapannut, jotka tulivat vastaan olivat lähemmäs 20 euroa. En raaskinut näitä vielä ostaa ja minun onnekseni löysin Prismasta edulliset Housen etanapannut hintaan 6,95e. Nyt kun oli pannut ostettu, pystyi ihan todenteolla suunnitella illan etanakokkailuja!

Tällaisella reseptillä tein tämän päivän etanat:

Valkosipuli-aura etanat

1 prk etanoita (säilykkeenä)
100 g voita
4 valkosipulin kynttä
persilijaa
auramurua

Valuta etanat ja jaa ne etanapannuihin. Tee tahna huoneenlämpöisestä voista, murskatuista valkosipuleista sekä pieneksi hienonnetusta persilijasta. Jaa tahna etanoiden päälle ja lopuksi vielä ripottele auramuru tahnan päälle.


Paista uunissa n. 15 minuttia 225 asteessa. Ensi kertalaisena pidin uunissa hieman liian kauan (20 min), rasva kuumeni liikaa ja muutama etana kerkesi jo pompata pannusta ulos. Virheistä opitaan, joten ensi kerralla uunista pois hieman aikaisemmin.


Etanat maistuvat erityisen hyvälle vaalean leivän kanssa.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Helppoa ja herkullista!

-Jenni


3 kommenttia:

  1. Monet kerrat olen miettinyt, miltä etanat oikein maistuu...mieleeni kuitenkin juolahtaa heti se etana pihamaalla ja se on siinä.
    Pitäisi kyllä kokeilla, kunpa joku tarjoaisi :), niin vosi maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä todella hyviä :) Ehkä joku joskus sinullekin tarjoaa ;)

      Poista
  2. Kuulinkin, että saan maistaa etanoita jo lauantaina...sitä odotellessa :)

    VastaaPoista