sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kasvisgratiinia ja papuja

Perjantaina teimme pikavisiitin vanhempieni luokse. Teimme äidin kanssa yhdessä ruokaa. Äiti otti vastuulleensa lihan ja perunat. Minulle jäi siis kasvispuoli. Päätin tehdä lisukkeeksi papuja sekä kasvisgratiinia.

Pavut

Tällä hetkellä en ole löytänyt kaupoista tuoreita papuja, joten käytin pakastepapuja.














1 pussi pakastepapuja
öljyä
valkosipulia
sormisuolaa

Kuumenna pannu ja lisää öljyä. Lisää valkosipuliviipaleet ja paista ne kellertäviksi. Tämän jälkeen pavut pannulle ja paista n.  5 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Itse lisäsin hieman öljyä vielä papujen pinnalle, jotta saatiin nätti kuultava väri. Lopuksi ripottelin n. 1 tl:n sormisuolaa papujen päälle.

Kasvisgratiini














1 kukkakaali
1 parsakaali
2 sipulia
1 kolmen juusto kerma
100g Valio voimakas koskenlaskija (murennettu)
150 g juustoraastetta

Keitä kukkakaalit ja parsakaalit lähes kypsäksi. Kiehauta kerma ja sulata koskenlaskija joukkoon. Voitele vuoka ja lisää vihannekset siihen. Kaada kermaseos vihannesten päälle ja laita uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Lisää juustoraaste päälle ja laita vielä uuniin paistumaan n. 20 minuutiksi.

Meidän perjatainen illallinen näytti kokonaisuudessaan tältä. Karitsaa, punaviinikastiketta, valkosipuli perunamuusia sekä tekemiäni lisukkeitta. Kyllä maistui hyvälle :)



-Jenni

3 kommenttia: