tiistai 5. maaliskuuta 2013

Smetana-pesto uunilohi

Viimeisen viikon aikana olen pyrkinyt hieman vähempi hiilihydraattiseen ruokavalioon, joten nyt taitaa hetkeksi jäädä riisit, pastat ja perunat aterioiltani. Leipomista en kuitenkaan kokonaan pysty lopettamaan, mutta kohtuudella sitäkin :)

Eilen tein ruuaksi smetana-pesto uunilohta ja vihanneksia. Kyllä kala on vain niin hyvää! Tässä taas ohjetta:

Smetana-pesto uunilohi

1 lohifile
suolaa
sitruunapippuria

kastike:
1 prk smetanaa
1 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl pestoa
1 tl suolaa

Ripottele lohifileen päälle suolaa ja sitruunapippuria. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada lohen päälle. Laita uuniin vielä 25 minuutiksi.


Söimme lohen parsakaalin ja ruusukaalin kanssa. Ja sitten vain herkuttelemaan!

-Jenni

1 kommentti:

  1. Tuollaista versiota lohesta en ole kokeillutkaan, nyt pitää kokeilla.
    Täällä samoin vältetään riisiä, perunaa ja pastaa, mutta kaurapuuro aamulla raejuuston kanssa on ehdoton suosikkini.

    VastaaPoista