maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kermainen broiler-sienikeitto

Eräänä iltana viimeviikolla päätin tehdä päivälliseksi keittoa. Vaihtoehtoina oli broilerkeitto ja sienikeitto. Kysyin poikaystävältäni mielipidettä ja loppujen lopuksi poikaystävän ehdotettua aloin valmistamaan kahden edllisen yhdistelmää, broiler-sienikeittoa.

Keitto valmistui yhdistelemällä omia lempparimakujani, joten lopputulos ei missään nimessä voinut olla huono. Tällaisella reseptillä syntyi ihana pehmeä keitto:

Kermainen broiler-sienikeitto (2 hlölle)

1/2 ltr vettä
3dl kermaa
2 kanaliemikuutiota
puolikas grillattu broiler
2 dl suppilovahveroita (minulta löytyi pakkasesta)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1,5 rkl vehnäjauhoja
persilijaa

Kiehauta vesi ja kerma. Lisää kanaliemikuutiot. Kun kanaliemikuutiot on sulanut tasaisesti nesteeseen, lisää pieneksi paloiteltu broiler. Sulata suppilovahverot ja paista hetki paistinpannulla. Pienennä sienet pieniksi paloiksi ja lisää keittoon. Tämän jälkeen paista sipuleita hetki pannulla niin että saavat hieman keltaista väriä pintaan ja kypsyvät pehmeiksi. Lisää sipulit keittoon ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi, jotta ne eivät paakkuunnu keitossa. Vehnäjauholla saat liemestä hieman paksumman. Lisää vielä lopuksi persilijat ja anna hautua vielä n. 10 minuttia kannen alla miedolla lämmöllä.


Melko täyteläinen keitto ja maistui myös poikaystävälleni, joka ei perinteisesti keitoista piittaa :)

-Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti