lauantai 8. joulukuuta 2012

Tyttöjen ilta ruokaa

Viime viikon keskiviikkona kutsuin kaksi ihanaa ystävääni viettämään tyttöjen iltaa meille. Tytöt toi viinit ja minä kokkasin. Illan teemana oli juustot. Jokainen ruokalaji sisälsi jotakin juustoa. Ruuaksi söimme tomaatti-mozzarella salaattia, parmesan-ranskalaisia ja feta-pesto kanarullia. Jälkiruuaksi oli juustokakku lasissa.

Tomaatti-mozzarella salaatti

tomaattia
mozzarellaa
punasipulia
pestoa
oliiviöljyä


Leikkaa tomaatit, mozzarellapallo ja sipuli viipaleiksi. Aseta ne tarjoiluastiaan vuorotellen. Sekoita pesto ja oliiviöljy ja lisää salaatin päälle.










Parmesan ranskalaiset

yleisperunoita
parmesanjuustoa
suolaa
öljyä


Pese perunat ja leikkaa ranskalaisten muotoisiksi. Tämän jälkeen perunat voi vaihtoehtoisesti paistaa uunissa 200 asteessa, kunnes peruna on kypsää tai alkuun keittää perunoita öljyssä/rasvakeittimessä, jolloin peruna saa kauniin värin ja rapsakan pinnan ja tämän jälkeen pistää uuniin kypsymään 200 asteeseen.

Kun perunat ovat kypsiä ja hieman rapeita, sekoita perunoiden joukkoon suolaa ja parmesan juustoa oman maun mukaan. Koristeluun sopii yrtit.

Feta-pesto kanarullat

2 pkt ohuen ohuita kariniemen maustamattomia kanafileitä
1 prk pestoa
2 pkt Apetit fetajuustoa (oljyssä aurinkokuivatuiden tomaattien kanssa)
punasipulia
valkosipulia
suolaa
pippuria
ruokakermaa

Täyte:

Valuta fetajuuston öljy ja muusaa juusto murusiksi. Lisää pestoa haluama määrä. Lisää pilkottua punasipulia ja valkosipulia oman maun mukaan.

Aseta täytettä fileen keskelle ja rullaa. Päälle ripotellaan vielä suolaa ja pippuria. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.



Lisää päälle seos, jossa n. 1,5 dl ruokakermaa, pestoa ja suolaa. Paista uunissa vielä n. 10 minuuttia.











Tältä näytti lopullinen ateria:

Minulle ainakin maistui ja toivottavasti myös tytöille :)












Jälkiruuaksi söimme siis seuraavanlaista:

Mustikka juustokakku lasissa

3dl mustikoita
3/4 dl sokeria

Täyte:
1 prk mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl vaniljakermaa
sitruunamehua

dominokeksiä

Murskaa dominokeksit lasin pohjalle. Sekoita täytteen aineet keskenään. Lisää täytettä keksin päälle. Keitä mustikoita ja sokeria n. 10 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut pehmeiden mustikoiden joukkoon. Anna mustikoiden jäähtyä ja lisää täytteen päälle.

Tältä näytti mustikka juustokakku lasissa:


Sen lisäksi, että ruoka maistui, oli aivan järjettömän mukava ilta :) Katsotaan, mitä ensi kerralla tyttöjen kanssa kokkaillaan.

-Jenni

1 kommentti:

  1. Maistuisi minullekin :) Voin kyllä sanoa, etä nuo kanarullat ovat todella hyviä ja niihin voi oman maun mukaan laittaa täytettä.

    VastaaPoista