sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joululimppu

Eilen päätin kokeilla limpun leipomista, jotta voisin tehdä sitä mahdollisesti myös jouluna. Olen pikkutytöstä asti ollut makean limpun suuri ystävä. Olin jo aikaisemmin tutustunut Kinuskikissan joululimpun reseptiin, joten sillä päätin itsekkin lähteä liikkeelle. Hieman tein muutoksia ainesten määrissä, mutta muuten samalla reseptillä mentiin.

Joululimppu (2kpl)

5 dl piimää
25 g hiiva
1 dl siirappia
reilu 1 tl suolaa
1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl kuminaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
7 dl vehnäjauhoja
5 dl ruisjauhoja

Voiteluun:

0,75 dl siirappia
0,75 dl vettä

Sekoita tasaisesti hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää siirappi, suola ja muut mausteet. Lisää jauhot kokoajan sekoittaen. Vaivaa taikina takaiseksi. Anna kohota 60min lämpimässä paikassa.

Kuva: Taikina kohoamisen jälkeen.













Kun taikina on kohonut, leivo siitä kaksi leipää.
Kohota leipiä liinan alla vielä 30 min. Pistele haarukalla pintaan reikiä ja sivele pintaan siirappi-vesi seosta. Paista uunissa n. 40 min 200 asteessa. Sivele pintaan siirappi-vesi seosta muutaman kerran paiston aikana.

Leivinpaperia pyrin itse kierrättämään ;)



Tältä näytti juuri uunista otettu joululimppu. Sopivan tahmea pinnasta ja herkullisen makuinen oivariinin kera :)











Tänään vein limppua vielä kylään mennessä mummille ja poikaystävän vanhemmille. Mummilta limpun maku sai ainakin hyväksynnän :) Mummi on ammatiltaan kokki, joten hänen mielipide usein vahvistaa leipomuksen onnistumisen ja tietysti lämmittää aina sydäntä!

3 kommenttia: