lauantai 24. marraskuuta 2012

Pikkujouluruokaa

Pidimme eilen ystäväporukalle pikkujoulut ja oli hyvä syy kokkailla ;) Nautin siitä, että saan laittaa vierailleni ruokaa. Eilen tarjolla oli tonnikala-pasta salaattia, kana-cuscus salaattia ja ilmakuivattu kinkku-mascarbone pizzaa.

Tonnikala-pasta salaatti


Salaattiin tarvitset:

-Pastaa
-Tonnikalaa öljyssä
-Kurkkua
-Kirsikkatomaatteja
-Aurinkokuivattua tomaattia
-Kalamataoliiveja
-Fetajuustoa

Näiden lisäksi ripottelin päälle vielä hieman mustapippuria. Tonnikala-pasta salaatin kanssa tarjoilin tilli-sitruuna kermaviilikastikkeen.

Kana-cuscus salaatti

Cuscus oli minulle vielä muutama kuukausi sitten täysin tuntematon ruuanlaitoissa. Ystävän innoittamana päätin myös itse kokeilla sen käyttöä. Cuscusia helpompaa ja nopeampaa hiilihydraatin lähdettä ei voi olla olemassa.

 Salaattiin tarvitset:

-Cuscusia (itse käytin ihan rainbown)
-Hunajamarinoitu kana
-Kirsikkatomaattia
-Kurkkua
-Paprikaa
-Mozzarellapalloja
-Rucolaa

Alkuun paistoin kanan ja valmistin cuscusin.

Cuscus valmistetaan keittemällä vettä hieman enemmän kun itse cuscusia.  (Esim. 2 hlö:lle 2 dl cuscusia ja 2,5-3 dl vettä) Keitettyyn veteen lisätään ripaus suolaa. Keitetty vesi kaadetaan cuscusin päälle ja cuscusin annetaan turvota kannen alla n. 5 minuutti. Tämän jälkeen maustoin cuscusia vielä hieman suolalla ja oliiviöjyllä.


Kun kaikki ainekset oli pilkottu sekoitin kaikki ainekset keskenään salaattiastiaan. Kana-cuscus salaatin kanssa tarjoilin yrtti-valkosipuli kermaviiliä.








Ilmakuivattu kinkku- mascarbone pizza

pizzapohja:

2dl kädenlämpöistä vettä
puolikas pussi kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
4dl vehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljä

Sekoita vesi ja hiiva keskenään. Tämän jälkeen lisää suola ja jauhot sekoittaen. Lopuksi lisää vielä öljyä taikinaan. Anna takinan kohota lämpimässä paikassa n. 20 min liinan alla.

Tähän pizzaan tarvitaan:

-tomaattipyrettä
-mozzarella juustoa
-n 150g ilmakuivattua kinkkua
-100 g mascarbone juustoa
-rucolaa

Kaulin pizzataikinan ohueksi levyksi, lisäsin tomaattipyreen ja tämän jälkeen jo juustoraasteen. Juustoraasteen jälkeen lisäsin kinkut ja mascarbonejuuston. Tähän päälle vielä ihan vähän juustoraastetta, jonka jälkeen 225 asteiseen uuniin n. 12 minuutiksi.


VINKKI: Jos haluat pizzapohjasta hieman rapean eikä käytössä ole pizzakiveä, lämmitä peltiä uunissa n. 10 minuuttia ennen kuin lisäät pizzan sen päälle.



Lopuksi pilkoin pizzan paloihin ja lisäsin päälle vielä rucolaa tuomaan hyvää makua.

Todella helposti saa pizzastakin hieman näyttävämmän eikä aina tarvitse tarjoilla vain kinkku-ananas-aurajuusto pizzaa. ;) (Vaikka hyvää sekin on)



Salaattien ja pizzan lisäksi tarjolla oli pikkujoulupipareita ja -glögiä.

Sain pilkkomisapua ihanalta ystävältäni, joka on tällä kertaa myös jokaisen kuvan takana. Yhdessä ruuanlaitto on aina kivempaa.

Suosittelen kokeilemaan, jos mietityttää esimerkiksi pikkujoulutarjoilut. Mukavaa pikkusyömistä isommalle porukalle :)

-Jenni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti