tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lemon curdilla maustettu rahkapulla

Hieman ennen pääsiäistä vanhempani olivat tulossa kyläilemään Tampereelle ja minä halusin leipoa jotain teemaan sopivaa kahvileipää. Rahkapullat ovat suurta herkkuani ja sopivat hyvin pääsiäisen kahvipöytään. Halusin kuitenkin kokeilla lisätä sitruunan makua pullaan. Tämä onnistui lemon curd tahnalla.

 Lemon curdilla maustettu rahkapulla

Pullataikina

5 dl kevytmaitoa
50g hiivaa
2,5 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 prk maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

1/2 prk lemon curd thanaa

Voiteluun kananmunaa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Kun hiiva on liennut maidon joukkoon, lisää sokeri, kaardemumma, suola ja munat. Tämän jälkeen lisää 10 dl vehnäjauhoja, jonka jälkeen 3/4 voisulasta. Vaivaa vielä lopuksi loput jauhot joukkoon ja viimeistele taikinan lopulla voisulalla. Anna taikinan kohota tunti lämpimässä paikassa liinan alla.


Kun taikinan on kohonnut, jaa se kolmeen osaan. Leivo taikinasta tanko ja jaa se yhtä suuriin osiin. Pyöritä osista pieniä pullia ja laita kohoomaan liinan alle n. 15 minuutiksi. Paina esimerkiksi lasilla pullaan syvennys, johon täyte laitetaan. Voitele pullan syvennys lemon curdilla ja lisää muutama ruokalusikallinen täytettä. Voitele pullan reunat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 10-15 min.


(pullissa oli hieman enemmän rahkaa kuin kuvassa olevassa, mutta ne oli keretty jo syömään ennen kuvanottoa ;) )

-Jenni


1 kommentti: