torstai 28. helmikuuta 2013

Kraavisiika ja rapusalaatti

Nyt on loman lusittu. USA:n ja Vietnamin reissut olivat aivan mahtavia. Monia elämyksiä ja makunautintoja on koettu ja karu paluu arkeen on nyt koittanut. Ennen Amerikan matkaani vietimme poikaystäväni kotona joulua, jonne vein mukanani kraavisiikaa ja rapusalaattia. Ajattelin, että näiden reseptien julkaiseminen ei missään nimessä ole liian myöhäistä. Sopivat mihin tahansa kattaukseen vuodenajasta piittaamatta. Molemmat sopivat hyvin esimerkiksi uusien perunoiden kanssa.

Kraavisiika

Siikafile
2 rkl Karkeaa merisuolaa
Ripaus valkopippuria
Oman maun mukaan roseepippuria
Tilliä

Aseta siikafile lautaselle leivinpaperin päälle ripottele päälle merisuola, valkopippuri ja roseepippuri. Tämän jälkeen lisää vielä tillisilppu päälle. Käännä leivinpaperi siian päälle ja laita jääkääppiin n. vuorokaudeksi suolaantumaan.



Rapusalaatti

200g Ranskankermaa
2 rkl kevyt majoneesiä
Katkarapuja
Surimia
Sipulia
Sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
Tilliä

Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Sulata katkaraput ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen leikkaa surimipuikot pieneksi silpuksi (itse käytän Pirkan surimipuikkoja). Sekoita ravut tahnaan. Leikkaa sipulia silpuksi oman maun mukaan. Sekoita raputahnaan. Lisää sitruunamehua, suolaa, pippuria ja tilliä oman maun mukaan.




Ja sitten vain kokeilemaan ;)

-Jenni






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti